• 1400/12/02 - 10:11
  • - تعداد بازدید: 389
  • - تعداد بازدید کنندگان: 387
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران 

307504.mp3 برگزاري دوره دانش افزايي استادان با سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران 
به گزارش روابط عمومي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري، دوره دانش افزايي استادان با سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران برگزار شد.
با توجه به اهميت سياست خارجي کشور و لزوم تبيين ابعاد گوناگون آن، دوره دانش افزايي استادان با دو موضوع ايران به عنوان قدرت مستقل منطقه اي و روند مذاکرات هسته اي با حضور جمعي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران و دکتر هادي آجيلي عضو دانشيار روابط بين الملل دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.

دکتر هادي آجيلي طي چهار جلسه به دو موضوع سياست ايران در تبديل شدن به قدرت مستقل منطقه اي و نيز روند مذاکرات هسته اي پرداختند. وي با اشاره به اهميت درک نخبگان جامعه از تحولات پيراموني بيان کرد جغرافياي سياسي و تاريخ هر کشوري فارغ از نوع حکومت و ايدئولوژي بر سياست خارجي آن کشور تاثير دارد  نمونه هايي نظير دکترين انزواطلبانه امريکا در جنگ جهاني اول، انتخاب سياست بيطرفي سوييس به مدت دو قرن و عدم عضويت در سازمان ملل بعنوان کشوري کوچک و محصور بين چند قدرت بزرگ اروپايي و همچنين عواملي مانند دسترسي به آبهاي آزاد و فضاي تنفسي نشان مي دهد که سياست خارجي همه کشورها نمي تواند از الگوي مشابهي پيروي کند.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي در ادامه به اهميت تاريخي و جايگاه جغرافيايي ايران پرداخت و بيان کرد يکي از دلايل اهميت ايران اين بود که اين کشور از قرن نوزدهم سر راه هند بود و چون هند بهترين مستعمره براي انگليس بود و قبل از اکتشاف نفت داراي منابع سرشار بوده و هنوز هم هست در نتيجه ايران نيز مهم شده است و پس از اکتشاف نفت در ايران و از سال ???? که اولين قرارداد نفتي به نام دارسي به مدت ??سال به انگليس تقديم شد ايران به دليل ديگري مهم شد همچنين سال ???? اين جغرافياي مهم بين دو قدرت منطقه اي روس و انگليس تقسيم شد و ???? با آغاز جنگ جهاني اول دو منطقه نفوذ شد.
وي افزود جغرافياي ايران منافعي براي ابرقدرت ها داشت بخاط همين مورد توجه بوده است با قرارداد ???? انگليس بصورت رسمي ايران را مستعمره خود کرده بودند اما اين موضوع از لحاظ عملي امکانپذير نشد و از آنجا که انگليس فعال ما يشاء در ايران شده بود اول رضا خان را سرکار آورد و سپس پسرش محمدرضا را جايگزين او شد و اين بار مورد حمايت امريکاييها واقع شد و از اين پس هم منافع ابرقدرت ها باعث شد در سال ????امريکاييها طرحي براي تبديل ايران به سه قسمت اجرا نمايند.
دکتر آجيلي با بيان اينکه قدرت هاي استعماري همواره دنبال منافع خود هستند و اگر منافع آنها تامين نشود دست به هر اقدامي مي زنند به کودتاي ?? مرداد ????عليه ايران اشاره کرد و در ادامه به صحبت يکي از امريکايي ها استناد کرد که گفته بود با کودتاي ?? مرداد هرکسي در امريکا ادعا کند که ما با مردم ايران کار نداريم و با رژيم ايران مشکل داريم دروغ ميگويد يا به گفته خاوير سولانا وقتي در تاريخ ايران اتفاقي به نام ??مرداد هست حرف زدن از اعتماد ايران به امريکا اشتباه است. 
وي در ادامه به تفاوت معنادار قدرت ايران فعلي در مواجهه با قدرت هاي استعماري اشاره کرد و آنرا غير قابل مقايسه با دهه هاي قبل دانست و بعنوان مثال به اسقاط گلوبال هاوک، نوقيف کشتي انگليسي، بمباران عين الاسد و دهها نمونه ديگر اشاره کرد که نشان دهنده پيشرفت دفاعي بلامنازع ايران است که لازمه و ضرورت ايجاد امنيت در منطقه پرتنش و ناپايدار غرب آسيا و منطقه موسوم به خاورميانه است و بايستي سياست خارجي هم متناسب با شرايط جغرافيايي و تاريخي کشور ترسيم و اجرا گردد. 
دکتر آجيلي در بخش دوم اين دوره که موضوع برنامه هسته اي ايران پرداخته شد با طرح اين سوال که چرا نسبت به دانش هسته اي حساسيت وجود دارد ابراز داشت بديهي است که در دنياي امروز برخي دانش ها توليد قدرت مي کند و ايجاد بازدارندگي دارد و علاوه بر آن منافع بيشماري در حوزه هاي اقتصادي، کشاورزي، پزشکي و غيره دارد و انرژي هسته اي از اين نوع دانش هاست.
وي با بيان تاريخچه مذاکرات هسته اي ايران با غرب از دهه ?? تاکنون به زياده خواهي طرف مقابل براي ايجاد موانع و محدوديت در پيشرفت هسته اي ايران اشاره کرد و داده ها و ستانده هاي برجامي در توافق اخير را بر شمرد که از جمله ستانده ها مي توان مواردي همچون به رسميت شناخته شدن فعاليت هسته اي ايران و اثبات خلاف واقع بودن همه ادعاهاي قبلي غرب مبني بر صلح آميز نبودن فعاليهاي هسته ايران اشاره کرد و از جمله داده ها نيز ايجاد محدوديت هاي منحصر به فرد براي کشور و انجام عملي تعهدات قابل مشاهده ايران در قبال وعده هاي عمل نشده طرف هاي مقابل و بهره مند نشدن ايران از رفع عملي تحريم ها و کارشکني هاي متعدد امريکا و کشورهاي اروپايي در اين زمينه بود که با توجه به بند مکانيسم ماشه در برجام عملا امکان شکايت و پيگيري از ايران سلب و به ضرر او تمام خواهد شد.
در پايان با اشاره به مذاکرات اخير براي احياي برجام در وين و رفع تحريم ها به بيان احتمالات ممکن در اين زمينه پرداخته شد.
 










  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307504
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings